top of page
  • Forfatters billedeToke F. Nyborg

Aktion Amazonas etablerer international alliance for beskyttelse af Sydamerikas skove

Sammen med tre sydamerikanske organisationer etablerer Aktion Amazonas ny strategisk alliance, som skal samarbejde om bevarelse af Amazonas og tilstødende skovøkosystemer.Alliancen har på dansk fået navnet ’Alliancen for Bevarelse af Tropisk Skov i Sydamerika’ (på engelsk South American Tropical Forest Conservation Alliance - SAFCA).


Med udgangspunkt i Peru, Bolivia og på sigt Brasilien samarbejder alliancen om at beskytte og forbinde oprindelige folks territorier og land- og skovsamfund med beskyttede områder og således etablere naturkorridorer, hvor biodiversiteten kan blomstre og vandre frit.


Og missionen er klar: Red så meget tropisk skov som muligt!


Sammen vil alliancen advokere for politiske løsninger på skovrydning gennem kampagner, politiske handlinger og oplysning støttet af dataindsamling og forskning.


Derudover vil alliancen gennem samarbejde og investeringer øge kapacitetsopbygningsstøtten til lokalsamfund, sikre adgang til finansiering og styrke og udvikle alliancens organisatoriske kapacitet gennem vidensdeling og koordinering til gavn for naturen.


Geografisk fokuserer alliancen sit samarbejde om beskyttelse, bevarelse og genoprettelse af skovøkosystemerne i Pando- og Santa Cruz-regionerne i Bolivia, Madre Dios-regionen i Peru (og på sigt Mato Grosso-staten i Brasilien).

Valget af regioner muliggør samarbejde på tværs af lande- og regionsgrænser.


Udover bevarelse af Amazonas- og Chiquitanoskovene engagerer alliancen sig bredt i skovbevarelse i Sydamerika i samarbejde med partnere, der deler SAFCAs vision.


Alliancen består af:

ACCA, Peru

ACEAA, Bolivia

FCBC, Bolivia

Aktion Amazonas, Danmark


Tilsammen har de fire partnere mere end et halvt århundredes erfaring med natur- og skovbevarelse i Sydamerika.


63 visninger

Comentarios


bottom of page