top of page
  • Aktion Amazonas

Pressemeddelelse: Regnskovs-NGO får ny sekretariatsledelse


Toke F. Nyborg bliver ny direktør for Aktion Amazonas, mens Nazaret Fernandez bliver ny økonomi- og projektchef

Det er 44-årige Toke F. Nyborg, som fremover skal lede Aktion Amazonas som ny direktør for den voksende regnskovs-NGO. Toke F. Nyborg afløser Nazaret Fernandez, som har ledet sekretariatet siden 2020. Nazaret får fremover ansvaret for økonomi og projekter som ny økonomi- og projektchef.


Beslutningen blev truffet på foreningens generalforsamling i april i år:


- Aktion Amazonas er en organisation, som er bygget på frivillige kræfter, men i takt med at organisationen vækster, så vokser både krav og forventninger. En lønnet ledelse skal sikre kontinuitet og fremdrift, forklarer formand for Aktion Amazonas, Anders Hessellund.


Ledelsen er foreløbig ansat på deltid.


Nazaret kommer fra en baggrund som finansiel controller i blandt andet Dansk Institut for Internationale Studier, Dansk Institut for Partier og Demokrati og Red Barnet. Hun bringer således mange års erfaringer ind i arbejdet med projekt- og økonomistyring sammen med et stort kendskab til Sydamerika og særligt Bolivia, hvor hun er født og opvokset. Nazaret flyttede permanent til Danmark i 2010:


- Aktion Amazonas går en spændende periode i møde med store planer om at vækste, så jeg er meget begejstret for at være en del af de udviklingsopgaver, det indebærer, både på det økonomiske område og i styringen af ​​en større portefølje af projekter, forklarer Nazaret Fernandez.


Foto: Th. Toke F. Nyborg, ny direktør for EAA. Th. Nazaret Fernandez, ny økonomi- og projektchef i EAA.Toke F. Nyborg har været formand for Aktion Amazonas siden 2014 og har således indsigt i foreningens virke og værdier og har stået i spidsen for den strategiske udvikling af organisationen. Toke har samtidig en mangeårig baggrund fra den danske og internationale NGO-sektor som rådgiver for blandet andet Oxfam IBIS i Sydamerika, Caritas i Danmark og som programrådgiver for BirdLife Danmark:


- Jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med implementeringen af den netop vedtagne fireårige rammestrategi. Blandt andet målene om at udvide vores engagement til Peru og Brasilien, opbygge et multilateralt alliancesamarbejde i Sydamerika samt rebrande organisationen med udgangspunkt i vores geografiske fokusering på Amazonas og ikke mindst gøre organisationen klar til en programaftale med CISU, forklarer Toke F. Nyborg.


Det er således to store kompetencer, som skal videreudvikle Aktion Amazonas:


- Jeg glæder mig utroligt meget til samarbejdet med Aktion Amazonas' nye sekretariatsledelse. Både Toke og Nazaret er stærke profiler på Latinamerika, international naturbevarelse og udvikling med mange års erfaring fra branchen. Begge har supplerende kompetencer, som er helt nødvendige, hvis vi skal i mål med ambitionerne om at ekspandere og vokse som organisation. Det bliver spændende at skulle styrke og videreudvikle Aktion Amazonas i fællesskab med den nye sekretariatsledelse, siger formand for bestyrelsen Anders Hessellund.


Aktion Amazonas' nye sekretariatsledelse tiltrådte den 1. maj.

104 visninger

Bình luận


bottom of page